AH Schooten Plaza ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

Vrijdag 16 maart is AH Schooten Plaza onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Jacco Kat ontving het keurmerk in aanwezigheid van wethouder Odd Wagner van de gemeente Den Helder. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Beoordelingscriteria

Albert Heijn Schooten Plaza is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Lokale betrokkenheid

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Jacco Kat en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen. In het bijzonder zijn inzet voor de omgeving en lokale betrokkenheid hebben bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

 

 

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Jacco Kat is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken is en verantwoord onderneemt.’

 

 

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Albert Heijn Schooten Plaza hebben nog zo’n 216 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Kat