De meerwaarde van een zelfstandige winkelier

Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten. Dat is vanzelfsprekend, zo vinden de zelfstandig winkeliers. Maar daardoor lang niet altijd bekend. Vandaar dat zij iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad.

Juist door die vanzelfsprekendheid worden de extra activiteiten niet altijd breed uitgemeten. Dat moet nu wel gebeuren, vinden de winkeliers. “Het is belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad. Dat willen we nu met elkaar eens goed zichtbaar maken.”

Daarom reist het Meerwaarde boek van Vakcentrum voor zelfstandige retail ondernemers naar de zelfstandige winkeliers in Nederland. Elke week is het boek ergens anders te vinden en worden bezoekers van de winkel gevraagd op te schrijven wat de lokale winkel voor hen betekent. Ook de AH SchootenPlaza is een zelfstandige winkelier en doet mee aan deze actie.

De reacties uit het Meerwaarde boek worden gebundeld en op 20 november, de Dag van de Ondernemer, aangeboden aan politiek Den Haag. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, namelijk de langste kartonnen slinger.

Kat