Etalage bij AH SchootenPlaza ingericht als tentoonstelling

De etalage bij AH Schootenplaza is tijdelijk ingericht als tentoonstelling van verschillende kunstwerken. De schilderijen zijn te koop en de opbrengst gaat geheel naar het goede doel Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

Er zijn schilderijen te zien van Kunstenaars Wil Cortie, Greet Kolhorn en Jessica de Jong. Ondernemer Jacco Kat stelde de etalage van Albert Heijn belangeloos beschikbaar. Tot en met 31 januari 2020 zijn de werken nog te bekijken.

Opbrengst voor Kika

De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Stichting Kika. Daar zal deze worden gebruikt voor meer en vriendelijker onderzoek naar lange termijn effecten van de behandelingen.

De kunstenaars

Greet Kolhorn-Blijleven is autodidact, maar volgde later een 4-jarige kunstopleiding aan de Nieuwe Academie te Utrecht met de richtingen: schilderen, experimenteel schilderen en beeldhouwen. Zij exposeerde o.a. in Museumboerderij te Schagen, “de Oude Ansicht” in Schagerbrug, verschillende locaties in Den Helder en ’t Spant in Bussum. Portretten, sporters –hun ritme en beweging-, maar ook landschappen behoren tot haar favoriete onderwerpen.

Wil Cortie werkt veelal abstraherend met veel kleur in mixed media. Na het afronden van de Academie voor Beeldende Kunst is zij zich in diverse technieken gaan verdiepen, waarbij het experiment voorop staat. Ook begeleidt ze schildersgroepen op locatie. Haar werk is te zien op: www.art2njoy.nl

Jessica de Jong – van den Berg heeft werken gemaakt, waar vooral sociale thema’s tussen mensen centraal staat. Er is veel gebruik gemaakt van ervaringen uit de sport. Jessica basketbalde tien jaar eredivisie bij Den Helder en fietst nu meer dan 12.000 km per jaar.

De Helderse fietst binnenkort voor het zesde jaar achter elkaar 1.000 km in zes dagen om geld in te zamelen voor Kika. Meer over de fietstocht en de tentoonstelling kun je lezen op www.ikfietsvoorkika.nl en Facebook @sesta.volta

Kat