Grote Mensen zetten zich in voor een gezonde toekomst voor de jeugd

'Grote Mensen' zijn volwassenen die zich inzetten voor kinderen en jongeren. Zij doen er op hun manier alles aan om de jeugd een zetje te geven in de richting van een gezonde leefstijl. Jacco Kat van AH SchootenPlaza werd tijdens de Vitaliteitsweek van Team Sportservice Den Helder in het zonnetje gezet als Groot mens.

Waarom hebben we Grote mensen nodig?

Een groot deel van de kinderen en jongeren in Nederland heeft geen gezonde leefstijl. Ruim 60% van de kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) eet niet dagelijks voldoende groente en fruit en bijna de helft haalt de beweegnorm niet. Maar hoe kunnen van hen verwachten dat ze gezond leven, als hun leefomgeving dat bijna onmogelijk maakt?

Overal waar we komen worden we verleid tot het eten van veel en ongezonde voeding en we bewegen steeds minder. De samenleving is ingewikkeld en veeleisend. Het tempo ligt hoog, we hebben veel stress en slapen onvoldoende. Bovendien blijven de gezondheidsverschillen tussen rijkere en armere mensen alleen maar groeien.

Dit moet anders, maar kinderen kunnen dat niet zelf. Ze hebben Grote Mensen nodig voor een buurt waarin je graag beweegt, een kantine waarin de gezonde keuze, een gewone keuze is, en een buurt waarin je meer gezonde dan ongezonde snacks kan vinden.

Zie ook meergrotemensen.nl

Kat