Het Coronavirus en uw boodschappen

Het coronavirus zorgt voor buitengewone omstandigheden die vragen en bezorgdheid oproepen. Iedereen is zich op dit moment bewust is van de vitale rol die supermarkten spelen in het dagelijks leven. Voedsel is een eerste levensbehoefte en onze collega’s in de distributiecentra, bij transport en in de winkels doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u uw dagelijkse boodschappen kunt doen.

Help onze collega’s alstublieft om hun werk op een veilige manier te doen. Dat betekent: kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel, houd rekening met 1,5 meter afstand, gebruik bij voorkeur handscanners en/of reken af bij onze zelfscankassa’s en betaal zoveel mogelijk met uw pinpas of mobiele telefoon. Wij hebben afgelopen week plexiglas schermen geplaatst bij kassa’s en de servicebalie. Zo zorgen we voor een veilige werkplek voor onze caissières en een veilige winkelomgeving voor u.

Op ah.nl/samen hebben we een speciale pagina gemaakt om u te helpen, samen met ons, deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Op de pagina staan we elke dag voor u klaar met antwoorden op de meest gestelde vragen en informatie over boodschappen doen en gezond koken en eten in deze periode.

Voor onze ouderen gaan we voortaan een uurtje eerder open zodat u boodschappen kunt doen voordat de winkel opengaat voor alle klanten.

Wat kunt u doen?

  • Houd aankopen van houdbare producten zoals pasta, handgel en toiletpapier zoveel mogelijk beperkt.
  • Houd tijdens het winkelen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Bedek tijdens het hoesten en niezen je mond en neus. Gebruik hiervoor een papieren zakdoek en gooi deze daarna weg. Geen zakdoek in de buurt? Hoest of nies in je elleboog.
  • Gebruik bij voorkeur de AH app voor het scannen en reken af bij zelfscankassa's.
  • Was uw handen vóór en na uw bezoek aan Albert Heijn.
  • Reken het liefst uw boodschappen contactloos af met uw pinpas of mobiel.
  • Wees lief voor medeklanten en voor onze hardwerkende Albert Heijn medewerkers.
Kat