Statiegeld inzamelactie voor Alzheimer Nederland

Wist u dat u via de flessenautomaat van AH SchootenPlaza kunt bijdragen aan een goed doel? Bij het inleveren van de flessen kunt u ervoor kiezen om het bedrag te doneren. Al deze kleine bedragen maken uiteindelijke een mooie grote! Deze keer gaat de opbrengst van de automaat naar Stichting Alzheimer Nederland.

Op naar een toekomst zonder dementie

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie. En dat aantal verdubbelt de komende 20 jaar. We krijgen er helaas allemaal mee te maken. Toch is er nog geen oplossing of medicijn voor dementie. Samen kunnen we dementie stoppen, door méér onderzoek. Gelukkig zijn wetenschappers ervan overtuigd dat we dementie kunnen voorkomen of genezen. Maar dan is er wél meer geld voor onderzoek nodig. Want op dit moment kan slechts 1 op de 4 onderzoeken mogelijk gemaakt worden.

Help mee door uw lege flessenbon te doneren, zodat er sneller oplossingen komen. Zo zorgen we samen voor een toekomst zonder dementie.

Alzheimer Cafés (en Onvergetelijke Kookclubs)

Wist u dat er in Den Helder en Julianadorp Alzheimer Cafés zijn? Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. In Julianadorp is tevens de De Onvergetelijke Kookclub gevestigd. Dit is een maandelijkse kookclub voor mensen met dementie in Julianadorp.

Kijk voor meer info op de website an Alzheimer Nederland

 

Kat