AH Schootenplaza shirtsponsor Jessica de Jong

Al decennia lang zet AH SchootenPlaza, zich in voor goede doelen. Komend jaar staat AH SchootenPlaza als sponsor op het fietsshirt van de Helderse Jessica de Jong tijdens haar zesde fietssponsortocht voor Kika.

Sinds 1997 is Jacco Kat ondernemer van Albert Heijn. “Eerst met een andere winkel en in 1999 heb ik de winkel van mijn ouders overgenomen.”. Op de vraag waar hij het meest trots op is, antwoordt hij: “Mijn ouders! In 1970 hebben ze vanuit Amsterdam de stap naar Den Helder gezet. Ze zijn hier een kleine SPAR begonnen. Met hard werken hebben zij de basis hebben gelegd voor dit mooie bedrijf. Dit jaar vieren wij ons 35-jarig jubileum als AH. Volgend jaar bestaan wij 50 jaar.

In 2010 hebben we de winkel verbouwd. Er is 200m2 bijgekomen. In de jaren daarna zijn er diverse aanpassingen gedaan. Zoals het verplaatsen van enkele koelingen tot het introduceren van de zelfscan. Ook achter de schermen zijn er volop veranderingen, met name op het gebied van digitalisering.”

“Als supermarkt staan wij midden in de samenleving”, zegt Kat. “Wij ondersteunen daarom meerdere lokale ondernemers, verenigingen en goede doelen.” De Albert Heijn in winkelcentrum SchootenPlaza heeft veel producten van andere lokale ondernemers in de schappen staan. Jacco Kat: “Ik vind het leuk om met hen samen te werken. Zij zijn nog echt betrokken bij hun product.”

Naast lokale verenigingen sponsort AH Schootenplaza al vele jaren Stichting Kinderen Kankervrij, en komend jaar dus sponsor van Jessica. Door het sponsorgeld zijn meer onderzoek en betere behandelmethoden mogelijk. Jacco Kat: “Iedereen kent wel iemand met kanker en ik denk dat zeker kinderen een kans verdienen op een toekomst. Het is mooi om te merken dat wij soms het verschil kunnen maken.”

Meer lezen over de fietsactie van Jessica? Kijk dan op www.ikfietsvoorkika.nl

Het is ook mogelijk om via deze website zelf een donatie te doen aan Jessica.

Kat